Gewijzigd tramnet vanaf 1 september 2022!

Op 1 september verandert het tramnet in Gent door werken aan de Voskenslaan en de Coupure Rechts. Bekijk hier het nieuwe halteplan van De Lijn.

Vanaf 1 september:
• Tram 1 rijdt tot en met 31 maart tussen Evergem en Gent Sint-Pieters en dus NIET naar Flanders Expo. Vanaf het station rijdt tram 1 door naar UZ Gent (eindhalte).
• Omdat de Voskenslaan/Maaltebruggestraat/Derbystraat vanaf september gefaseerd opengebroken liggen, rijden buslijnen 47, 49, 70, 71, 72, 76, 77, 78 (+ nachtbus N1 en N76) van/naar Sint-Pieters vanaf 1 september tot en met 31 maart in omleiding langs de Kortrijksesteenweg.
Het busaanbod op traject tussen Gent Sint-Pieters en omgeving Maria Middelares Maalte / Flanders Expo wordt op schooldagen versterkt: tijdens de spitsuren worden er pendelbussen op lijn 76 ingelegd.
• Tot en met 17/2/2023 rijden buslijnen 76, 77, 78, N1, N76 en de spitsversterkingsritten niet via Derbystraat en Hélène Dutrieulaan. In deze periode is de dichtste halte van/naar Flanders Expo de (tijdelijke) bushalte Maria Middelares Maalte op Kortrijksesteenweg.
Er worden ook tijdelijke haltes op Kortrijksesteenweg voorzien ter hoogte van de KBC-toren.

• Tram 4 wordt beperkt tot de Brugsepoort en rijdt dus enkel tussen Ledeberg en de halte Brugsepoort (=eindhalte). Reizigers die van het Rabot naar station Gent-Sint-Pieters willen, kunnen op een extra tram 1 stappen die naar het station zal rijden of kunnen aan de halte Rozemarijn op lijn 2 stappen richting station.