Moderne talen

Eigenheid / Wat?

De richting moderne talen is een sterke richting in de doorstroomfinaliteit die een theoretische inslag combineert met een praktische en een eigentijdse inslag. De klemtoon ligt enerzijds op extra uren taalonderricht in zowel de moderne vreemde talen Frans, Engels, Duits, Spaans en ook Nederlands; en anderzijds op communicatiewetenschappen.

In de taallessen worden de leerlingen gecoacht om te komen tot een doelgerichte communicatie. Via eigentijdse oefeningen en werkvormen wordt de taalvaardigheid aangescherpt.

In het vak communicatiewetenschappen dagen we je uit om met een kritische bril te kijken naar het medialandschap. Dat gaat over (social) media , het nieuws, journalistiek, enz. Je leert ook omgaan met presentatietechnieken en de snelle innovatie in media.

Profiel / voor wie?

Voor leerlingen die geïnteresseerd zijn in talen en communicatie in al hun facetten. Je drukt je graag uit, ook in moderne vreemde talen en je bent nieuwsgierig naar andere (taal)culturen. Je vindt het leuk om te chatten, schrijven, presenteren, enz.

Je wil inzichten verwerven in onze snel evoluerende (media)wereld en beseft dat taal een belangrijke tool is om je eigen denken en dat van anderen in beweging te zetten.

Kortom, communicatie is jouw ding.
In onze school streven we ernaar om leerlingen plezier te laten beleven aan taal en zo hun motivatie te verhogen. In al deze lessen komt het internet als venster op de wereld aan bod.

Algemene vorming 3de 4de
LO 2 2
godsdienst 2 2
aardrijkskunde 1 1
biologie 1 1
chemie 1 1
fysica 1 1
geschiedenis 2 2
wiskunde 4/5 4/5
project GFL 1 1
Totaal 15/16 15/16
Richtingspecifiek 3de 4de
communicatie wet. 2 1
Nederlands 5 4
Frans 5 5
Engels 4 3
Duits 2
Spaans 1
Totaal 16 16
Talentuur (1 uur) 3de 4de
uitbreiding wiskunde tot 5 uur
artistieke vorming
inleiding tot humane wetenschappen
inleiding tot economie
Totaal 1 1