Contacteer ons

Aanmelden eerste jaar

Alle leerlingen die volgend schooljaar met secundair onderwijs starten in een Gentse school, moeten zich aanmelden in een online centraal systeem.

Ook voor onze school is het dus noodzakelijk om je kind aan te melden. Van maandag 25 maart 2024 tot en met vrijdag 19 april 2024 kan je dat doen via https://meldjeaansecundair.gent.be. Op welke dag of uur je je kind aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Als onze school de grootste voorkeur geniet, zet je onze school op de eerste plaats. Duid zeker meerdere favoriete scholen aan. Er is geen limiet. Meerdere scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats van voorkeur niet.

Op maandag 13 mei 2024 ontvang je dan een mail met de beslissing: een toewijzing voor de school van eerste keuze, een toewijzing voor de school van een andere voorkeur of geen toewijzing. In het eerste geval krijg je een ticket voor inschrijving in de school. In de andere gevallen krijg je een document van niet-gerealiseerde inschrijving en kom je op een wachtlijst te staan. Krijgt je kind een plekje toegewezen in onze school? Dan kan je dit ticket gebruiken voor de effectieve inschrijving vanaf 14 mei 2024. Belangrijk om te weten is dat het ticket ten laatste op 10 juni 2024 moet omgezet worden in een definitieve inschrijving om de plaats niet kwijt te raken.

Indien er al een broer en/of zus in de school van eerste keuze zit of je werkt als ouder in de school van eerste keuze, dan moet de aanmelding voor die school ook digitaal gebeuren in de officiële aanmeldperiode. Je kind krijgt dan wel voorrang en kan niet geweigerd worden op basis van de schoolcapaciteit (= volzet).

Alle andere inschrijvingen

Vanaf maandag 15 april 2024 is het mogelijk om je als nieuwe leerling in te schrijven in Sint-Paulus Gent voor het tweede tot en met het zesde jaar voor het schooljaar 2024-2025, op voorwaarde dat er nog plaats is.

Deze inschrijvingen gebeuren op school tussen 09.00 – 11.00 u. en tussen 13.30 – 15.30 u (niet op woensdagnamiddag). Indien u graag meer informatie krijgt over een mogelijke inschrijving, kan u steeds mailen naar info@sintpaulusgent.be of telefoneren naar 09 222 38 22.

Gelieve bij inschrijving steeds de identiteitskaart van uw kind mee te brengen. Om zo weinig mogelijk tijd te verliezen bij de inschrijving leest u best vooraf ons opvoedingsproject en het schoolreglement op deze website (zie ‘Visie’ in het hoofdmenu).