Contacteer ons

Aanmelden eerste jaar

Alle leerlingen die volgend schooljaar (2023-2024) met secundair onderwijs starten in een Gentse school, moeten zich aanmelden in een online centraal systeem.

Binnenkort kan je je kind dus ook aanmelden voor onze school. Van maandag 27 maart 2023 (12 uur ’s middags) tot en met vrijdag 21 april 2023 (12 uur ’s middags) kan je dat doen via http://meldjeaansecundair.gent.be. Op welke dag of uur je je kind aanmeldt, is niet van belang zolang het binnen die periode gebeurt. Als onze school de grootste voorkeur geniet, zet je onze school op de eerste plaats. Duid zeker meerdere favoriete scholen aan. Er is geen limiet. Meerdere scholen aanduiden, vermindert de kans op een plaats van voorkeur niet.

Op maandag 15 mei 2023 ontvang je dan een mail met de beslissing: een toewijzing voor de school van eerste keuze, een toewijzing voor de school van een andere voorkeur of geen toewijzing. In het eerste geval krijg je een ticket voor inschrijving in de school. In de andere gevallen krijg je een document van niet-gerealiseerde inschrijving en kom je op een wachtlijst te staan. Krijgt je kind een plekje toegewezen in onze school? Dan kan je dit ticket gebruiken voor de effectieve inschrijving vanaf 16 mei 2023. Deze inschrijvingen gebeuren op school na afspraak.

Indien er al een broer en/of zus in de school van eerste keuze zit of je werkt als ouder in de school van eerste keuze, dan moet de aanmelding voor die school ook digitaal gebeuren in de officiële aanmeldperiode. Je kind krijgt dan wel voorrang en kan niet geweigerd worden op basis van de schoolcapaciteit (= volzet).

Vanaf het tweede jaar

Voor de andere jaren kan er ingeschreven worden op school vanaf maandag 17 april 2023 om 09.00u., op voorwaarde dat er nog plaats. Ook deze inschrijvingen gebeuren op school na afspraak.